Θεατρικές Παραστάσεις

Από την επαγγελματική ομάδα

Θεοί Μικρών Συμπάντων

Πόσο δημιουργοί είμαστε των επιμέρους συμπάντων μας και ποια η λανθάνουσα δυναμική τους; Πόσο συνειδητά ή ασύνειδα ασκούμε έλεγχο στους οικείους μας;

Οι Τελευταίες Στιγμές του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Οι φανταστικοί διάλογοι του μεγάλου συγγραφέα με τα πρόσωπα των βιβλίων του, στη δύση του βίου του.
Μια παράσταση για τη συνειδησιακή κρίση του καλλιτέχνη καθώς αυτός αναμετράται με τα έργα του, που πλέον δεν του ανήκουν. Η ηθική, νοητική και καλλιτεχνική διατύπωση των σπουδαίων κειμένων. Η αγωνία και η υπαρξιακή κρίση του δημιουργού, η μοναξιά, το μάταιο, το αιώνιο, ο Θεός.

Ο Μικρός Πρίγκιπας 

Το αλληγορικό αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ σε θεατρικό αναλόγιο με δραματοποιημένες σκηνές
Μια εύπεπτη διασκευή, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, για τα συναπαντήματα της ζωής μας, την ηθική και αισθητική μας αντίληψη του κόσμου και τη μεταμόρφωσή μας μέσα από την κοινωνία με το πρόσωπο του Άλλου.

Σκακιστική Ιστορία

Το θέμα που πραγματεύεται είναι ο πνευματικός εγκλεισμός, ο εγκλεισμός που δεν μπορεί να βρει διέξοδο παρά μόνο στη τρέλα. Το πνεύμα σε μόνιμη πάλη με τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Σε ένα πλοίο στήνεται αγώνας μεταξύ ενός παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι κι ενός αυστριακού εξόριστου, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το παιχνίδι σαν πνευματικό καταφύγιο την εποχή που ήταν κρατούμενος της Γκεστάπο. Ακολουθεί η σύγκρουση αυτών των δυο μυστηριωδών προσωπικοτήτων. Ποιά από τις δυο θα υπερισχύσει;

Ζωή δίχως συμβιβασμούς

Η αληθινή ιστορία ανθρώπων που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη για ανθρώπινα και κοινωνικά ιδανικά, χωρίς να συμβιβαστούν, αν και παρέμειναν ανώνυμοι στην Ιστορία...

Θεατρικές Παραστάσεις

Από το ερασιτεχνικό τμήμα

Αλαζονεία της Εξουσίας

Μια πρωτότυπη συρραφή της τραγωδίας Προμηθεύς Δεσμώτης του Αισχύλου και της αλληγορίας Η Φάρμα των Ζώων του Τζωρτζ Όργουελ, σε έμπνευση, διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Κοντοδήμου. Τα αισχύλεια σύμβολα του Κράτους και της Βίας, αυτή η πανανθρώπινη σύμβαση ως το «αναγκαίο κακό» πάνω στο οποίο δομείται η κοινωνία, εκφυλίζονται και γίνονται κτήμα του ενός, που υποπίπτει στην ύβρη. Η δυστοπία, η έπαρση του ολοκληρωτισμού, ο μύχιος τρόμος του τυράννου, το αίτημα για ελευθερία. Η φίμωση και ο απόλυτος έλεγχος, που περιάγουν τα ανθρώπινα υποκείμενα στο να υπολείπονται της ουσίας τους. Η αλαζονεία και η πτώση.

Ίτε Παίδες Ελλήνων

Έργο του Χαράλαμπου Δρακάτου εμπνευσμένο από την αντιπολεμική τραγωδία Πέρσαι του Αισχύλου, με επίκεντρο την προσωπικότητα του Θεμιστοκλή ως ενσάρκωση της στρατηγικής ευφυΐας και του ηρωικού ιδεώδους. Μια αποτίμηση του ηθικού βάρους που φέρουν η πατρώα κληρονομιά, η οικογένεια, η εθνική ανεξαρτησία. Η ιδιαίτερη ομοψυχία των Ελλήνων μπροστά στον αλλότριο, κοινό εχθρό. Ένας φόρος τιμής στην οικεία μνήμη.

Η Ζωή και το Έργο του Λόρκα

Θεατρική αναδρομή στον βίο και τη συγγραφική δημιουργία του Ισπανού ποιητή και δραματουργού. Μια περιπέτεια αναγνώρισης με άξονα τον πρωτότυπο εγκιβωτισμό των γυναικείων χαρακτήρων του έργου του, σε έμπνευση, διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Κοντοδήμου. Οι ηρωίδες του Λόρκα διασταυρώνονται σκηνικά, δικαιώνουν ή αφορίζουν η μία την άλλη, πρωταγωνιστούν διαδραστικά σε ένα φανταστικό ταξίδι στον χρόνο και μας εισάγουν στους κόσμους τους. 

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Θεατρικό αναλόγιο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Απόδοση του κλασικού παραμυθιού σε μια διασκεδαστική διδαχή που υμνεί τη θυσία, εντρυφά στην εσωτερική ομορφιά πέρα από το προφανές, εκθειάζει την ανιδιοτελή προσφορά και ερμηνεύει το απρόοπτο θαύμα μέσα από τη μύηση στην αληθινή αγάπη. Χιούμορ και λυρισμός για τη λυτρωτική μεταμόρφωση που όλοι δικαιούμαστε.
Συμμετέχουν επίσης μέλη του επαγγελματικού τμήματος.